PVC I ALU STOLARIJA PO MERI!

Komarnici

FIKSNI KOMARNICI su komarnici koji su fiksno pričvršćeni na prozor.

Fiksni komarnik je ekonomično rešenje za zaštitu od insekata i pogodan za ugradnju na prozore na kojima nije potreban pristup spoljašnosti.
Izradjeni su od aluminijuma ili PVC-a. Odlikuje ga dug životni vek i jednostavna montaža i demontaža. Izradjuju se u više boja po zahtevu kupca.

ROLO KOMARNICI su vrsta komarnika koja je najviše u upotrebi, pre svega zato što je najpraktičniji, lako se zatvara i otvara jer se mrežica komarnika namotava oko osovine komarnika, koja je opremljena oprugom koja sama vuče komarnik da se namota oko svoje osovine.

Ovaj tip komarnika koristi se kao rolo zavesa. Kada vam je potreban pristup prozoru Vi rolo komarnik jednostavnim pokretom otvorite i on se namota u svoju aluminijsku kutiju. Nakon toga možete isti komarnik zatvoriti tako što ćete ga povući za ručicu i sputiti dole. Rolo komarnci mogu se koristiti za sve vrste površina pa čak i kose površine.

Rolo komarnik je napravljen od plastificiranog aluminijuma koji se odlikuje izdržljivošću.

Visokog kvaliteta, idealan za svaki prostor,bio stan ili kuća. Rolo komarnici 100% efikasni sprečavaju ulaske insekata, pružaju vidljivost i ne umanjuju količinu svetlosti u prostorijama.

Prednost rolo komarnika:

 • jednostavna ugradnja
 • jednostavno podizanje i spustanje
 • DUG ROK TRAJANJA
 • MREŽICA OD STAKLENIH VLAKANA presvučena PVC materijalom sa UV zaštitom
 • montira se sa spoljašne strane prozora direktno na štok

UGRADJEN USPORIVAČ koji sprečava naglo namotavanje mreže

Izradjuje se u standarnim bojama:

 • siva
 • bela
 • braon

PLISE KOMARNIK je napravljen od kvalitetnog materijala, koji ima visoku propusnost vazduha i svetlosti.

Mreža je plisirana i ne oštećuje se svakodnevnom upotrebom. Otporna je na sve vremenske prilike, UV zrake, koroziju i nije zapaljiva.

Jedina plisirana mreža na tržištu čije se ivice ne lome prilikom izlaganju sunca i koje se ne razlaže od vlage. Mreža je dostupna u crnoj i sivoj boji.

Ram plise komarnika napravljen od visoko kavalitetnog aluminijuma, što povećava njegovu dugotrajnost i čini ga otpornim od krivljenja i korozije. Ram može biti u različitim bojama, pa Vam se pruža mogućnost da ga uklopite u enterijer vašeg doma.

Plise komarnik je veoma jednostavan za korišćenje, lako se održava i dugog je trajanja. Upravljanje ovim komarnicima može biti horizontalno i vertikalno a otvaraju se sa unutrašnje i spoljašne strane.

Plise komarnici nemaju povratni mehanizam, što ostavlja mogućnost lakog korišćenja i od strane dece.

Plise komarnik je idealno rešenje za balkonska i ulazna vrata, pogotovo u vrelim letnjim danima, kada često ostavljamo vrata i samim tim ostavljamo mogućnost komarcima i raznim insektima da udju nas dom.

Imaju nizak prag na prolazu, što vam omogućuje siguran korak i još jedan razlog zbog čega su idealni za ulazna i balkonska vrata.

Mogu se ugraditi i na prozore, na kojima nema dovoljno mesta za rolo komarnike.

 

Komarnici počinju da nalaze sve veću primenu u prostoru u kome svakodnevno boravimo, kao zaštita od komaraca i drugih insekata. Oni su jednostavno i efikasno rešenje budući da omogučuju ulaz svežeg vazduha, a ujedno štite od prodora insekata u prostorije i kod otvorenih prozora i vrata.

Komarnici su mrežice, mogu se jednostavno montirati na prozore, krovne prozore, balkonska, klizna, harmo, kao i ulazna vrata.

Mrežica je napravljena od kvalitetnog materijala, čime se postiže otpornost na sve vremenske prilike. Konstrukcija komarnika izradjena je od obojenih profila (aluminijum ili pvc), otporna na rdju i ne menja boju usled uticaja sunčeve svetlosti i UV zraka.

Komarnici su veoma ekonomični i trajna najprihvatljivija zaštita od komaraca i drugih insekata.

Komarnici po funkcionalnosti mogu biti:

 • Fiksni
 • Rolo (vodoravnog ili horizontalnog oblika)
 • Plise

Komarnici mogu biti montirani:

 • samostalno
 • u sklopu roletne

U odnosu na roletnu komarnici mogu biti montirani:

 • Iza roletne
 • Izmedju roletne i prozora

Veoma su jednostavni za montažu, demontažu i održavanje.