KONDEZACIJA NA PVC PROZORIMA

Pvc profili ne puštaju vazduh kroz sebe,kao što su to radili drveni prozori i samim tim regulisali vlažnost u prostoriji.
Pvc profili veoma dobro dihtuju i zato se ponekad nakon ugradnje Pvc prozora pojavljuje problem koji zamagljuje stakla-tj. kondezacija.
Mnogi ljudi misle kada se javi ovakav problem da njihova Pvc stolarija nije dobra.Naprotiv,kondezacija na prozorima znači da Vam prozori dobro dihtuju a ne znači da su Vaši prozori i vrata loši.
Mogućnost da se pojavi kondezacija je veća u prostoru gde postoji isparavanje zbog kuvanja,sušenja veša,povećanog broja saksija,eventualnog povećanog broja ljudi,itd.
Znamo da voda ima tri agregatna stanja(čvrsto,tečno ili gasovito)
Prilikom rasta temperature do odredjenog stepena,voda se pretvara u paru,koja sadrzi odredjenu kolicinu vlage.

Ali kada temperatura pada i vazduh gubi sposobnost da zadrži vlagu,ona se opušta na hladne površine (tj.prozorska stakla) i stvara kondezaciju.

Za razliku od drvenih ramova koji baš i nisu toliko dobro dihtovali,pvc profili odlično dihtuju i samim tim ne puštaju vazduh.

Jedino rešenje je – redovno provetravanje.

Dakle,otvorite odjednom u potpunosti sve prozore i vrata.Ostavite sve otvoreno par minuta i napravite promaju.Tako ćete obezbediti potpunu razmenu vazduha u prostoriji.Izbegavajte luftiranje „na kip“,nego na par minuta napravite promaju.Efikasno provetravanje smanjuje gubitke energije i ostvaruje uštede u troškovima grejanja.Smanjite vlažnost u prostorijama(ugradnja ventilacije koja kupi vlagu)pri kuvanju,tuširanju,pranju i sušenju veša i sl.Za sve nedoumice i pitanja,slobodno nas kontaktirajte.
Vaš Ukras!
.