PVC I ALU STOLARIJA PO MERI!

ALU STOLARIJA

Aluminijska stolarija ima odlicne tehničke karakteristike, veoma je postojana i laka za održavanje i s pravom se smatra prvim izborom kada se odlučuje o ugradnji stolarije.

Takodje je estetski privlačna, pa je arhitekte često koriste u izradi modernih fasada. Alu stolarija je lakša od PVC-a i kao takva pogodna je za zastakljivanje većih površina, kao što su fasade od stakla ali kancelarijski (poslovni) prostor.

Aluminijum je metal i kao svi metali dobar je provodnik toplote, pa su njegova izolatorska svojstva lošija nego kod PVC-a. Medjutim, DANAŠNJA ALU STOLARIJA SE PROIZVODI SA TERMO PREKIDOM (TERMO MOSTOM) PA SU TOPLOTE I ZVUČNE KARAKTERISTIKE ZNATNO POBOLJSANE.

Profili koji su zastupljeni i koji zbog pristupačne cene prednjače na našem podnevlju su uglavnom domaće proizvodnje ili iz Grčke. Mi koristimo Grčke:

ALUMIL PROFILE

alumil

ELVIAL PROFILE

elvial

Alu profil firme ALUMIL su jedni od najkvalitetnijih i najkorišćenijih u Evropi. ALUMIL SA je najveća grupa za obradu aluminijuma u Grčkoj i medju vodećim dobavljačima aluminijskih sistema za arhitektonsku upotrebu u Evropi. Sa dvadeset i pet zavisnih preduzeća, kompanija čvrsto ostaje lider van Helenik grupe, u sledećim zemljama: Srbija, Crna Gora, Rumunija, Bugarska i pokriva sa svojim proizvodima 45 država u 4 kontinenta.