PVC I ALU STOLARIJA PO MERI!

pozadina-4

Kako prepoznati kvalitetan PVC profil?

Prilikom izbora odgovarajuće PVC stolarije za Vaš dom, sigurno ste sebi postavili pitanje: Kako da prepoznam kvalitetan PVC-profil?
Ukoliko pak niste, onda bi trebalo da počnete.

REHAU PROFIL

Rehau Nemački profili su vrhunskog kvaliteta i poseduju izuzetne karakteristike. Posebno dolaze do izražaja kada je reč o energetskoj efikasnosti. Rehau profili idealno dihtuju, smanjuju potrebu za dodatnim grejanjem zimi i hladjenjem tokom leta. Tome doprinose i nisko-emisiona stakla punjena argonom. Oni su izuzetno otporni na sve vremenske uticaje kao sto su toplota, hladnoća, mraz, kiša, vetar i veoma se lako održavaju.

Kvalitet, funkcionalnost, dugovećnost, lep izgled i ušteda energije su odlike Rehau profila! Bilo da je u pitanju toplotna izolacija, protiv provalna ili zvučna zaštita rehau prozori se prilagodjavaju Vašim ličnim potrebama.

Oni su sigurni i dugovecni, sa njima ustedite i do 80%energije! Ako želite da je Vaša stolarija vrhunskog kvaliteta, onda su Rehau profili pravi izbor za Vas!

delfin-alphacan

Sertifikat – Alpha 70-70 IFT [pdf]

Sertifikat – Alpha 70-80 IFT [pdf]

Sertifikat – Alpha 80-80 IFT [pdf]

reiner-slika
profilink-logo

Šta je PVC?

PVC-je skraćenica od polivinil-hlorid (vrsta plastike) i predstavlja proizvod perohemijske industrije, pripada tipu polimera, proizvedenih iz petroleuma ili prirodnog gasa i soli.

Koje su najvažnije osobine PVC?

 • ČVRST I LAGANE TEŽINE
  Otporan na abroziju, lagane težine, odlične mehaničke čvrstoće i tvrdoće-ključne su njegove tehničke prednosti za upotrebu u gradjavinarstvu.
 • LAGAN ZA OBRADJIVANJE
  PVC se moze lagano rezati,o blikovati, variti i spajati u razlićite oblike. Upravo zbog tih karakteristika je postao nezamenljiv u proizvodnji prozora, vrata i drugih elemenata.
 • DUGOTRAJAN
  PVC je otporan na degradaciju, hemijsko truljenje, koroziju, udarce i abraziju.
  O dugovećnosti proizvoda ide u prilog činjenica da se 85% svetske proizvodnje PVC-a koristi upravo u gradnji i konstrukcijama.
  A u drugim primerima, kao što su PVC profil za prozore ili PVC vrata, studije pokazuju da ce više od 60% ukupno proizvedenih profilila imati vek trajanja duži od 40 godina.
 • ISPLATIV
  PVC je već desetina godina popularan materijal za konstrukcije i gradjavinsku stolariju. Njegove fizičke i tehnićke karakteristike osiguravaju odličan odnos cene i kvaliteta.
 • RAZNOVRSTAN
  Fizičke karekteristike PVC-a dozvoljavaju dizajnerima visok stepen slobode kada dizajniraju nove proizvode ili gradjavinske oblike gde se PVC koristi kao zamena ili materijal za obnovu. PVC je najpoželjniji za reklamne panele, prozorske profile i okvire, sisteme za tekuću i stajaću vodu, izolaciju kablova i mnoge druge primene.
 • UTICAJ NA OKOLINU
  Srazmerno se malo energije potroši tokom proizvodnje PVC-a a takodje i kod proizvodnje finalnog proizvoda.Termoplastika se može reciklirati, nakon što se sortira u jednostruci sled, a može takodje biti korišćena i kao deo mešavine za reciklirane proizvode.

Treba znati da se 40% toplotnih gubitaka objekata dešava upravo kroz prozore i vrata, što predstavlja mnogo veće gubitke nego kroz zidove.

Imajući u vidu PVC stolarija se sa svim karakteristikama koje je krase nametnula kao istovremeno NAJEFTINIJI i NAJEFIKASNIJI način unapredjivanja energetske efikasnosti svakog objekta.

Zbog njegovih karaktristika, PVC je sve više zastupljen na tržištu i jedan od vodećih MATERIJALA.

Neke karakteristike koje odlikuju naše proizvode:

 • UŠTEDA ENERGIJE: smanjenje potrošne energije i do 75%
 • ZAŠTITA OD BUKE
 • LAKOĆA ODRŽAVANJA
 • POSTOJANA VREDNOST: NAŠ KVALITET GARANTUJE TRAJNU VREDNOST PROZORA I VRATA!